Blanes portal del peix i de la Costa Brava

 

blanes portal del peix costa brav

La roca de sa Palomera, la que separa les platges de Blanes i de s’Abanell és el punt que marca l’inici de la Costa brava. És per això, que el nostre poble és conegut com el portal de la Costa Brava.

 

I és també en aquest mateix punt on comencen els encants d’un poble d’origen mariner on el rastre de la nostra història conviu amb la vida agitada d’una població moderna i dinàmica, però sempre propera i acollidora.

 

I avui, precisament és d’això, del que us volem parlar, del nostre esperit i caràcter mariner, i és que la relació de Blanes amb el sector pesquer ve des de ben antic. De fet, els romans ja van observar que la badia natural que formava la platja era ideal per aixecar una petita base portuària. Tot i que no es disposen de dades del període situat entre la fi de l’imperi romà i el segle XI, cal suposar que el port va ser molt important tant a nivell pesquer com per al transport de persones i mercaderies.

 

De fet, aquesta tradició pesquera i marinera, s’ha anat transmetent i mantenint intacte generació rere generació entre els habitants de Blanes fins al dia d’avui.

 

Blanes compta amb una flota pesquera de vaixells que surten diàriament de dilluns a divendres a feinejar a la mar.

Aquesta flota pesquera està conformada per 49 embarcacions que treballen diferents arts de pesca: arrossegament, encerclament, palangre de fons, palangre de superfície i arts menors.

 

Les captures es venen cada tarda, a l’engròs, a la subhasta del port de Blanes, on s’hi poden trobar espècies que habiten a prop de la costa com el seitó o la melva, amb d’altres que es troben a les profunditats del canó de Blanes, com la gamba rosada o l’escamarlà. Aquestes dues últimes espècies, són sense cap mena dubte, dues icones del nostre poble.

 

Veure una subhasta de peix és un espectacle de vida. El caràcter blanenc no s’entén sense l’arribada de les barques a port, les caixes de peix fresc, les licitacions de preus…

A partir del 7 de maig, i sempre sota reserva prèvia pots venir a conèixer el funcionament del port, les embarcacions que conformen la flota pasquera i la comercialització del peix, els divendres a la tarda de 17:00h a 18:00h.

Una bona ocasió per poder copsar l’esperit mariner que sempre ens ha caracteritzat.

La entrada Blanes portal del peix i de la Costa Brava se publicó primero en Turisme Blanes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacta con nosotros

Design Escapes

El Camping Blanc se encuentra al sur de la Vila de Blanes, portal de la Costa Brava. El camping cuenta con una gran zona ajardinada y dos piscinas, un lugar ideal donde disfrutar de la tranquilidad. Camping con actividades para todas las edades. Disfruta Blanes y de tus vacaciones con nosotros.

© Design Escapes. All rights reserved. Powered by IndianWebs.