Sa Palomera, un símbol identitari de Blanes!

sa palomera

Amb l’arribada de la primavera i del bon temps, també ha arribat el moment de gaudir de tots els racons i miradors fascinants que Blanes amaga. És per això, que avui us volem parlar d’un dels símbols més representatius del nostre poble, la icònica “Sa Palomera”.

Aquesta gran roca que entra al mar i separa la badia de Blanes, al  nord, i la platja de s’Abanell, al sud, es considera que és el punt on s’inicia la Costa Brava. És per això, que just aquí, s’hi ha col·locat un arc metàl·lic en forma de vela, “V” invertida, que simbolitza la porta d’entrada d’aquesta fascinant Costa, batejada per Ferran Agulló des del Convent de Blanes l’any 1908.

“Sa Palomera” és al mig del conjunt rocallós format per “Sa Pujola” i “Es Portell”. A dalt d’aquesta gran roca s’ha habilitat un mirador des d’on es pot contemplar una àmplia perspectiva de la població i del delta de la Tordera, que desemboca dos quilòmetres més avall, seguint la platja de s’Abanell.

A finals del mes de juliol, per la Festa Major de Santa Anna, aquesta icònica roca es converteix en l’escenari perfecte per celebrar el Concurs Internacional de Focs d’Artifici.

L’origen del seu nom no està del tot determinat. Els experts treballen amb dues hipòtesis. Una de clàssica que lliga l’origen del nom a un lloc on habitaven o es caçaven tudons o coloms salvatges (Palumba). I una altra de més recent que faria derivar Palomera del nom ibèric Pala (amb el significat de pedra, roca o penya), que lligat al sufix Era (lloc, paratge) identificaria sa Palomera com un lloc de penyes i roques.

La vista de Blanes des del seu mirador, la converteixen en una visita obligada per a tots aquells que vulgueu conèixer i admirar la bonica costa del nostre poble.

Així que ja ho saps, si et decideixes a visitar-la,  et recomanem que ho facis acompanyat d’una càmera de fotos o del teu mòbil, ja que des d’allà podràs fer unes panoràmiques espectaculars.

La entrada Sa Palomera, un símbol identitari de Blanes! se publicó primero en Turisme Blanes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacta con nosotros

Design Escapes

El Camping Blanc se encuentra al sur de la Vila de Blanes, portal de la Costa Brava. El camping cuenta con una gran zona ajardinada y dos piscinas, un lugar ideal donde disfrutar de la tranquilidad. Camping con actividades para todas las edades. Disfruta Blanes y de tus vacaciones con nosotros.

© Design Escapes. All rights reserved. Powered by IndianWebs.