LA HISTÒRIA DE BLANES

Aquesta història està lligada per sempre més al vescomtat de Cabrera, que va ser una de les senyories feudals més importants de Catalunya. Va funcionar com a tal durant més de 900 anys, des del s. XI al s. XIX. El vescomtat era gairebé un estat dintre l’estat, amb la seva administració, la seva fiscalitat, el seu exèrcit i la seva justícia. Els vescomtes només devien obediència al rei com a vassalls seus. La seva petja en el territori encara avui és ben visible com els castells o viles on hi van residir o dominar com el castell i vila de Blanes, però també a d’altres municipis com Hostalric, Anglès, Vidreres, Palafolls i Torelló, entre d’altres. Hostalric va ser sempre la capital administrativa fins l’extinció de les senyories. Però a partir del segle XIV la Cort es va traslladar a Blanes, capital marítima i comercial del vescomtat. La petja de l’època dels vescomtes de Cabrera encara avui es ben viva per les terres del vescomtat i també a Blanes, i aquesta ruta us portarà per diversos elements que testimonien aquest llegat i que es poden resseguir en la trama urbana de la ciutat.

PALAU VESCOMTAL S. XIV-XV – ESGLÉSIA PARROQUIAL

L’antic palau dels vescomtes de cabrera formava un sol edifici amb l’església parroquial, però amb la institució de la parròquia de Blanes es van desglossar l’any 1319. El Palau servia de caserna a les tropes que recorrien la comarca, però el poc manteniment que s’hi feia i les guerres amb França el van deixar molt malmès. Malgrat tot, i després de la reconstrucció que el va convertir en un edifici molt noble, encara mostra elements originals que han aguantat el pas del temps, com el campanar original i la façana del segle XV.

CASTELL DE SANT JOAN

Símbol de la ciutat i protagonista del perfil de blanes. El conjunt es va construir al segle XIII, tot i que en èpoques anteriors ja hi havia hagut d’altres fortificacions. La seva privilegiada ubicació el van convertir en un punt de guaita de primer ordre i les seves pedres han vist desfilar sobre les onades a corsaris i pirates de tota mena. Aquí cal pujar-hi sense excuses, no podeu marxar de Blanes sense haver-la gaudit des d’aquesta magnífica perspectiva.

FONT GÒTICA

La seva singularitat com a font d’estil gòtic civil la converteix en una peça única del patrimoni català i en segell inconfusible de la ciutat. De forma octogonal, es va construir al segle XV a instàncies de la vescomtessa de Cabrera i el gremi dels filadors de llana, i presenta sis gàrgoles de figures humanes i un medalló central amb l’escut dels Cabrera. És una peça monumental molt apreciada pels blanencs.

Contacta con nosotros

Design Escapes

El Camping Blanc se encuentra al sur de la Vila de Blanes, portal de la Costa Brava. El camping cuenta con una gran zona ajardinada y dos piscinas, un lugar ideal donde disfrutar de la tranquilidad. Camping con actividades para todas las edades. Disfruta Blanes y de tus vacaciones con nosotros.

© Design Escapes. All rights reserved. Powered by IndianWebs.