La Font Gòtica de Blanes

Blanes és molt més que un poble de platges paradisíaques i cales encantadores. Blanes és un poble amb més de mil anys d’història.

Només cal donar una petita volta pels carrers del centre de la nostra vila per trobar-hi un munt d’edificis, ermites i monuments que expliquen als nostres visitants el nostre passat mil·lenari.

És per això, que avui us volem parlar d’un dels símbols més icònics i amb més història del nostre poble, avui us volem explicar la història de la Font Gòtica.

La seva singularitat com a font d’estil gòtic civil la converteix en una peça única del patrimoni català i en segell inconfusible del nostre poble. De forma octogonal, es va construir al segle XV, a instàncies de la vescomtessa de Cabrera, Violant de Cabrera, dona de Bernat V de Cabrera, i el gremi dels filadors de llana.

Segons sembla, la font va ser construïda per posar fi a la dramàtica situació higiènica dels veïns del poble.

Aquesta font, que és la millor conservada de l’arquitectura gòtica civil catalana i una de les més importants d’Europa, va ser acabada l’any 1443, i està bellament decorada amb pinacles, gàrgoles, un medalló central amb l’escut de la casa de Cabrera i, a la banda nord, un escut amb un teler en baix relleu. La coberta de la font està rematada per una agulla amb la figura d’un àngel amb el rètol “Ave Maria Plena de Gràcia”.

L’any 2003, es va iniciar el projecte de conservació i neteja, que va acabar l’any 2006. Actualment, la font ja no subministra aigua als veïns del poble. Aquesta mesura, s’ha adoptat amb l’objectiu de preservar aquest símbol de Blanes i d’evitar l’erosió de la pedra que compon la font.

Si vens de visita al nostre poble, no pots marxar sense fer-hi una visita, a més, no l’hauràs de buscar massa, ja que la trobaràs ubicada al carrer Ample, sens dubte, un dels carrers més comercials de la nostra vila.

La entrada La Font Gòtica de Blanes se publicó primero en Turisme Blanes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacta con nosotros

Design Escapes

El Camping Blanc se encuentra al sur de la Vila de Blanes, portal de la Costa Brava. El camping cuenta con una gran zona ajardinada y dos piscinas, un lugar ideal donde disfrutar de la tranquilidad. Camping con actividades para todas las edades. Disfruta Blanes y de tus vacaciones con nosotros.

© Design Escapes. All rights reserved. Powered by IndianWebs.