Blanes col·loca un observatori d’ocells al Delta de la Tordera

Com bé sabeu, Blanes és natura, i és que la nostra ciutat, és un museu natural a l’aire lliure. A part de comptar amb dos espectaculars jardins, dues joies reconegudes mundialment, el nostre patrimoni natural s’estén encara més enllà, i és que estem envoltats d’un entorn amb un gran valor paisatgístic i natural.

Un dels llocs que forma part d’aquest ric patrimoni natural és el Delta de la Tordera, i és que aquest indret es troba en un punt estratègic en l’emigració de moltes espècies d’aus, fet que converteix aquest espai natural, en una zona privilegiada per a l’observació d’ocells.

El Temporal Glòria de fa un any, va regenerar la llacuna de la desembocadura del riu Tordera gràcies a la gran quantitat de sediments que va arrossegar el riu.

Un any després, aquest espai, en el que la presència humana està prohibida després de la pandèmia, ha propiciat que hi tornin a viure ocells que feia dècades que no s’hi veien, i que hi hagin aparegut espècies que mai s’hi havien detectat. De fet, aquest espai s’ha convertit en tot un paradís natural inesperat.

Un dels fets que més ha cridat l’atenció i sorprès als biòlegs, naturalistes i curiosos, ha estat la presència de flamencs o bé, la d’un exemplar d’àguila pescadora, una espècie protegida que es va deixar veure durant tres setmanes.

Per protegir i impedir que la gent pugui accedir a aquesta àrea protegida i catalogada com a zona especial de conservació, s’ha dut a terme un operatiu per tancar aquest lloc i prohibir el bany a qualsevol persona.

Així i tot, per tots aquells curiosos i amants de la natura, s’han instal·lat dos trams amb pantalles de fusta per poder observar i fotografiar les aus, així com cartells informatius i divulgatius sobre els valors ambientals d’aquest espai.

Es tracta de dues zones amb pantalles de fusta que disposen d’obertures a diferents alçades. En els trams més baixos, hi ha una bancada que facilita la tasca de les persones aficionades a la fotografia o bé perquè puguin admirar amb prismàtics la gran varietat d’espècies d’ocells que s’hi poden observar. D’aquesta manera, es pot anar a veure les aus i la natura que els envolta, però sense que la presència humana sigui tan notòria perquè els destorbi.

La entrada Blanes col·loca un observatori d’ocells al Delta de la Tordera se publicó primero en Turisme Blanes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Contacta con nosotros

Design Escapes

El Camping Blanc se encuentra al sur de la Vila de Blanes, portal de la Costa Brava. El camping cuenta con una gran zona ajardinada y dos piscinas, un lugar ideal donde disfrutar de la tranquilidad. Camping con actividades para todas las edades. Disfruta Blanes y de tus vacaciones con nosotros.

© Design Escapes. All rights reserved. Powered by IndianWebs.